تحقیق ارتباط مهارت اجتماعی با عزت نفس کودکان مقطع ابتدایی

تحقیق ارتباط مهارت اجتماعی با عزت نفس کودکان مقطع ابتدایی تحقیق ارتباط مهارت اجتماعی با عزت نفس کودکان مقطع ابتدایی

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 218 KB

تعداد صفحات : 96

بازدیدها : 475

برچسبها : مهارت اجتماعی عزت نفس کودکان

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی ارتباط مهارت اجتماعی با عزت نفس کودکان مقطع ابتدایی

بررسی ارتباط مهارت اجتماعی با عزت نفس کودکان مقطع ابتدایی

مقدمه

محدودترین جمع انسانی خانواده است كه از زن  ومرد  و فرزندان آنها تشكیل میشود. واقعیت این است كه كودك در مركز تعاملاتی قرار دارد كه از متغیرهای خانوادگی و روشهای فرزند پروری اثرمیپذیرد .ارتباط یكی از مهمترین زمینه های سلامت زندگی اجتماعی و منشأ فرهنگ و به عنوان زمینه و مبنای حركت و ارتقای انسانی است كه اگر ویروسی شود، بی شك پایه  اصلی زندگی می لغزد و رضایت از آن محو می شود. در این میان ارتباط مؤثر با دیگران، مهارتی  است كه انسان را در موقعیّت ممتاز و بهتری قرار می دهد و دستیابی به موفّقیّت و خوشبختی را سهل تر می سازد(نظری نژاد1376).

 ارتباط مؤثر رابطه ای است كه در آن شخص به گونه ای عمل می كند كه در آن علاوه بر اینكه خودش به خواسته­هایش می رسد، افراد مقابل نیز احساس رضایت دارند.بسیاری ازمحققان اتفاق نظر دارند كه مهارتهای اجتماعی آموختنی هستند زیرا كودكانی كه در محیط های نامناسب بزرگ شده اند ازلحاظ اجتماعی رفتارهای نامعقول دارند . باتوجه به این مسائل دست اندركاران تعلیم وتربیت كودكان نقش مهمی در طراحی برنامه های آموزشی دارند. و از مهارتهای اجتماعی بهره گرفته وبا استفاده از تجارب خود برنامه های مربوط به مهارت های اجتماعی راطراحی میكنند. کیفیت روابط در دوران کودکی اهمیت اساسی دارد. زیرادر این زمان است که بذرهای عزت نفس کاشته می شود ،تصور می شود که مادر از این لحاظ نقش محوری ایفا می کند.(بیابانگرد1376). اگر مادر با فرزند رابطه سالم داشته باشد کودک خواهد توانست در مورد خود و توانایی برقراری روابط شخصی و صمیمی در بزرگسالی احساس مثبت داشته باشد و عکس این موضوع صادق است ، شکست در ایجاد همبستگی عاطفی با مادر می تواند به اضطراب دایمی ناشی از بی توجهی یا طرد منجر شود . پیام هایی که کودکان به مرور و با گذشت زمان از افراد مهم پیرامون خود در مورد خودشان دریافت می کنند برای عزت نفس آن ها بسیار مهم است بعلاوه عزت نفس خود پدر و مادر ،عملکرد وساختار خانواده نیز درمیزان عزت نفس کودک اهمیت دارد.  (اسمیت-موت1999)

همسالان و دوستان از مهمترین عوامل اجتماعی شدن كودكان  به  شمار می آیند. آنها  از  طرق مختلف بر یكدیگر تأثیر می گذارند و از یكدیگر تأثیر می پذیرند. بسیاری از محققان بر این عامل تأكید دارند و از  آن به عنوان ارتباط افقی یاد كرده اند، یعنی ارتباطی كه در بین افرادی نسبتاً هم سطح از لحاظ سنی، طبقه اجتماعی، تحصیلی، اقتصادی و ... برقرار است. تا قبل از یك سالگی به ندرت ارتباطی معنی دار بین كودكان برقرار می شود. كودكان ده ماهه به گونه ای با یكدیگر برخورد می كنند كه انگار عروسك اند، برای هم صدا در می آورند، موهای همدیگر را می كشند یا اعتنایی به یكدیگر نمی كنند. از حدود دو سالگی به بعد اولین ارتباط های معنی دار میان كودكان ایجاد می شود. البته دوام این ارتباط ها بسیار اندك است و در حد چند دقیقه بازی با یكدیگر باقی می ماند. در سنین دبستانی و پیش دبستانی، كودكان علاقه مند به برقراری ارتباط با همسالانی اند كه شاد و زیبا باشند و اسباب بازی ها، خوراكی ها و وسائل خود را در اختیار آنها قرار دهند. ارتباط و دوستی های این دوره حالت موقت و گذرا داشته، به سرعت شكل می گیرند و سریعاً تغییر می كنند. ویژگی های ارتباطات خاص این دوره تقریباً مطابق رشد اخلاقی كودكان این دوره است ( پیش قراردادی). كودك  ,پایبندی مداوم به ارتباطات خود ندارد، به راحتی دوستانش را كنار می گذارد بدون این كه علت خاصی وجود داشته باشد. و درك عمیقی از دوستان، صمیمیت و ارتباط متقابل ندارد. در سال های میانه و پایانی كودكی ارتباطات براساس كمك به یكدیگر و رفع نیازهای هم شكل می گیرند و اعتماد به هم  نقش مهمی در تداوم آن ایفا می كند. كودكان  دركی ذهنی از دوستان پیدا می كنند و دوستان تنها اشخاصی نیستند كه با هم بازی می كنند، بلكه كسانی اند كه ویژگی ها و مشتركات خاصی بین آنها برقرار است كه یكی از آنها دوست داشتن همدیگر است. تحول و تغییر در استدلال های پنهان مربوط به دوستی با فرد یا اشخاص خاص، با افزایش سن تغییر می یابد. در اولین مرحله رشد دوستی و ارتباط، معمولاً استدلال نهان در ارتباط بین دو كودك و نزدیكی فیزیكی آنها به همدیگر است. یعنی این دو به این دلیل ساده با هم دوست اند كه همسایه، دوست خانوادگی، هم مدرسه یا هم كلاس اند.(باستانی1386).

  فرهنگ  اجتماعی و آموزش آن  به كودكان  از  عناصر اصلی  شكل گیری تمدن  درخشان    مسلمانان بوده است و در روند اجتماعی كردن كودكان ، موثر بوده  است.  فرد آموزش دیده می توانست با انتخاب و ارائه رفتار مناسب در زمان و وضعیت معین از هدر رفتن نیروها جلوگیری به عمل آورد و بدین گونه پیشرفت و توسعه جامعه از سرعت كافی برخوردار شود. طرد كردن یا نادیده گرفتن كودكان در حقیقت تحت تاثیر ویژگی های اخلاقی و موقعیت های مختلف نهفته در متن مورد آموزش قرار می گیرد و كودكانی كه رفتار اجتماعی منفی را كسب می كنند پس از گذشت مدتی حتی تا دوران بزرگسالی از جلب توجه دیگران ناتوان می مانند. اجتماعی شدن و ارائه رفتار مناسب، یك سیستم دو جانبه ارتباطی، ‌میان فرد و جامعه است به همین جهت هم تاثیرات فرهنگی و هم الگوهای رشدی فرد بطور هم زمان مد نظر قرار داده می شود و به همین دلیل آموزش مهارت های اجتماعی را نمی‌توان از زمینه هایی كه رفتار در آن واقع می شود (مدرسه) جدا كرد. اختلال رفتار اجتماعی در سنین كودكی به شكل پرخاشگری، انزوا، گوشه گیری و ناپختگی جلوه می كند كه در حقیقت هر سه شكل اختلال، حاكی از عدم یادگیری مهارت های اجتماعی است (حسینی و دری) .

فهرست مطالب

 فصل اول

1-1مقدمه. 1

1-2 بیان مسئله و سوالهای پژوهش.... 7

1-3 اهمیت و ضرورت پژوهش.... 8

1-4 فرضیه های پژوهش.... 9

هدف پژوهش.... 10

متغییرها 10

1-5 تعاریف و اصطلاحات... 10

تعاریف عملیاتی.. 11

فصل دوم

2-1 چهارچوب نظری.. 14

2-2آماده سازی مهارت های اجتماعی در6 مرحله. 16

2-3  عزت نفس از دو بخش تشكیل می شود. 18

2-4 ابعاد مهارتهای اجتماعی.. 19

2-5 انواع رفتار جرأت مندانه. 25

هدف های جرأت ورزی.. 25

2-6 مزایای رفتار جرأتمندانه. 25

2-7 والدین و روابط همسالان. 28

2-8  ماهیت عزت نفس.... 30

2-9  نحوه شکل گیری عزت نفس.... 31

2-10  پیشنهادهایی برای تقویت عزت نفس كودكان. 33

2-11  مؤلفه‌های اساسی عزت‌نفس.... 39

2-12 علل پیدایش خویشتن و عزت‌نفس.... 41

2-13 مفهوم عزت‌نفس.... 46

2-14 بدرفتاری جسمانی یا جنسی.. 51

2-15 رویكرد اسلام نسبت به عزت نفس.... 55

2-16 تعریف عزت نفس از دیدگاه اسلامی.. 56

2-17 نفس در نظریه دانشمندان اسلامی.. 57

2-18 تاریخچه. 57

2-19 .به نظركوپر اسمیت منابع عزت نفس شامل موارد ذیل می باشد. 60

2-20 پیشینه های پژوهش.... 60

پژوهش های انجام یافته در داخل.. 62

پژوهش های انجام یافته در خارج.. 64

فصل سوم

3-1  روش پژوهش.... 68

3-2 جامعه آماری.. 68

3-3   نمونه آماری و نحوه نمونه گیری.. 69

3-4 شیوه جمع آوری اطلاعات آزمون آماری.. 69

ابزار گرد آوری پژوهش.... 70

فصل چهارم

4-1 بخش اول آمار توصیفی.. 73

بخش دوم :آمار استنباطی.. 77

فصل پنجم

5-1 بحث و نتیجه گیری.. 81

5-2   پیشنهادات... 83

5-3 محدودیت ها 84

منابع.. 85

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید