پایان نامه فرآیندهای جداسازی غشایی در کاهش اسیدیته نفت خام

پایان نامه فرآیندهای جداسازی غشایی در کاهش اسیدیته نفت خام پایان نامه فرآیندهای جداسازی غشایی در کاهش اسیدیته نفت خام

دسته : شیمی

فرمت فایل : pdf

حجم فایل : 544 KB

تعداد صفحات : 64

بازدیدها : 199

برچسبها : جداسازی غشایی کاهش اسیدیته نفت خام

مبلغ : 13000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه مهندسی شیمی- فرآیند - سمینار بررسی امکان بکارگیری فرآیندهای جداسازی غشایی به منظور کاهش اسیدیته نفت خام نوروز

سمینار برای دریافت درجه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی- فرآیند عنوان : بررسی امکان بکارگیری فرآیندهای جداسازی غشایی به منظور کاهش اسیدیته نفت خام نوروز

چکیده: با توجه به مضرات نفت های سنگین و اسیدی مانند ارزش اقتصادی پایین و خورندگی بالا در خطوط لوله، تجهیزات فرآیندی سرچاهی و پالایشگاه ها، اختلال در فرآیند جداسازی آب از نفت در نمک زداها و سیستم دفع آب صنعتی، در این سمینار روشهای کاهش اسیدیته و منشاء آن در نفت خام در میدانهای نفتی مختلف بررسی شده است. اسید نفتانیک یک ترکیب اسیدی می باشد که منجر به اثرات خورندگی در پالایشگاه های نفت می گردد. از این رو دو روش جهت کاهش خورندگی پیشنهاد گردیده است مانند استفاده از آلیاژهای خاص. اما روشهایی جهت کاهش اسیدیته وجود دارند که ترکیبات اسیدی را در نفت خام کاهش می دهند. نگارنده فرآیندهای غشایی و استخراج را به عنوان یک فرآیند ترکیبی برای مطالعات بعدی در پایان نامه معرفی می کند.

کلمات کلیدی : نفت های اسیدی، روشهای کاهش اسیدیته، اسیدنفتنیک، استخراج با حلال و بازیابی آن، فرآیند جداسازی غشایی

مقدمه: در سالهای اخیر میزان برداشت از میادین نفتی اسیدی در سراسر جهان رو به افزایش است. این در حالی است که با توجه به ارزش اقتصادی پایین نفت های اسیدی تکاپوی بسیاری در بین کشورهای نفت خیز جهت یافتن روشی برای کاهش اسیدیته نفت خام صورت گرفته است.

از طرف دیگر کشورهای دارای تکنولوژی ساخت پالایشگاه ها از نفتهای اسیدی به دلیل ارزش اقتصادی پایین استقبال به عمل می آورند که البته آنها نیز در جستجوی پیدا کردن روشهایی جهت پیشگیری از خوردگی ناشی از اسیدیته در تجهیزات فرآیندی همانند سپراتورها، مخازن، خطوط لوله و بویلرها و نمک زداها می باشند. هر کدام از این روشها اعم از روشهای کاهش اسیدیته نفت خام (مستقیم عملیاتی) و روشهای پیشگیرانه (غیر مستقیم کنترلی) نیاز به بررسی مجزا و کامل جهت رسیدن به هدف مطلوب دارند.

از این رو در این پایان نامه سعی شده است با توجه به اینکه کشورمان از جمله کشورهای نفت خیز جهان می باشد و اقتصاد نفتی بر روی اقتصاد کشور تاثیر مستقیم می گذارد در ابتدا مشکلات مربوطه به طور بنیادی مورد تحقیق قرار گرفته و سپس راهکارهای مختلف با توجه به شرایط بررسی و راهکارهایی جهت کاهش اسیدیته نفت خام پیشنهاد شود. پیشنهاد جهت بکارگیری فرآیند استخراج با حلال و بررسی امکان بکارگیری روشهای جداسازی غشایی جهت بازیابی حلال در این پایان نامه مورد بحث قرار گرفته است که البته بررسی امکان بکارگیری فرآیندهای جداسازی غشایی به عنوان فرایند تکمیلی جهت کاهش اسیدیته نفت خام به عنوان موضوع پایان نامه مورد تاکید قرار گرفته است.

ترکیبات موجود در نفت خام

نفت خام عمدتا شامل هیدروژن و کربن است ولی علاوه بر آن مقادیر کمی N,SO و مقادیر بسیار کمتری فلزات غیر معمول مانند و انادیوم و نیکل می باشد ترکیبات اسیدی نیز همانند فنولها و اسیدهای نفتنیک ممکن است به میزان کمی در نفت خام وجود داشته باشد که در بخش های دیگر بدانها می پردازیم اگر چه ترکیب نفت خام نسبتا ساده است اما تعداد ترکیبات هیدروکربنی که در نفت ممکن است موجود باشد بسیار زیاد است.

عموما چهار گروه ترکیبات عمده در نفت خام وجود دارند که شامل پارافینها تفتن ها آروماتیکها، رزین ها و آسفالتینها می باشند. رزینها و آسفالتین ها هیدروکربن خالص نیستند و دارای عناصر دیگری علاوه بر HC می باشند. پارافینها نفتنها و آروماتیک ها هیدروکربنهای واقعی هستند. در مجموع پارافینها و نفتنها هیدرو کربنهای اشباع شده هستند بطوریکه هیدروژن کافی برای اشباع کردن ظرفیت الکترونی اتمهای کربن دارند. هیدرو کربنهای آروماتیک از نظر هیدروژن غیر اشباع هستند. به طور مثال اتان که یک هیدرو کربن اشباع شده است دارای 2 اتم کربن و 6 اتم هیدروژن است در صورتی که اتیلن که غیر اشباع می باشد مانند اتان دو اتم کربن دارد ولی فقط دارای 4 اتم هیدروژن است.

سرفصل مطالب پایان نامه

چکیده

مقدمه

فصل اول: کلیات

فصل دوم : نفت خام

فصل سوم : روشهای شیرین سازی نفت خام و انتخاب فرآیند جداسازی

فصل چهارم : نتیجه گیری و پیشنهادات

با منابع، جداول، نمودارها و تصاویر

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید