تحقیق علل تنبلی دانش آموزن در نوشتن تکلیف در دبستان

تحقیق علل تنبلی دانش آموزن در نوشتن تکلیف در دبستان تحقیق علل تنبلی دانش آموزن در نوشتن تکلیف در دبستان

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 24 KB

تعداد صفحات : 70

بازدیدها : 436

برچسبها : دانلود تحقیق تنبلی انجام تکالیف

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی بررسی علل تنبلی دانش آموزن دختر در نوشتن تكلیف در دبستان های دولتی و كلاسهای اول دبستان در ناحیه 7 شهر مشهد

بررسی علل تنبلی دانش آموزن دختر در نوشتن تکلیف در دبستان های دولتی و کلاسهای اول دبستان در ناحیه 7 شهر مشهد و سال تحصیلی 88-87

هدف کلی

هدف کلی در این پژوهش بررسی علل و عوامل موثر بر تنبلی دانش آموزان در انجام دادن تکالیفی است که برای وی معین شده است و نیز ارائه پیشنهاداتی به مسئولان در رابطه با نحوه ی ارائه و تقاضای تکلیف شب از دانش آموزان .

اهداف جزئی

1- بررسی تاثیرات عوامل فردی برروی تنبلی دانش آموزان در نوشتن تکلیف .
2- بررسی تاثیرات عوامل آموزشی بر روی تنبلی دانش آموزان در نوشتن تکلیف .
3- بررسی تاثیرات عوامل مربوط به معلم بر روی تنبلی دانش آموزان در نوشتن تکلیف .

تنبلی در نوشتن تکلیف موضوعی است که در بین اکثر دانش آموزان وجود دارد. این یک واقعیت است که هیچ کس حتی شما هم نمی توانید به همه کارهایی که باید انجام دهید برسید و آن را تمام کنید . برای همین ضروری است که هنگامی که در انجام برخی از کارها تنبلی کنید . یکی از دلایل تنبلی در انجام کارهای بزرگ و مهم آن است که هنگامی که برای اولین بار با آنها مواجه می شویم بسیار بزرگ و سخت به نظر می رسند.

از دیگر عواملی که نقش بسیار مهمی در ایجاد تنبلی دانش آموز دارد، خانواده و کیفیت مناسبات این واحد کوچک اجتماعی است. وحدت موجود در ارتباط اولیاء یا برعکس، ناسازگاری پدر و مادر و همچنین ناهماهنگی بین سلیقه و رفتارهای تربیتی پدر و مادر و احساس ایمنی کودک تاثیر می گذارد. همچنین سلامت حواس کودک عامل مهمی در سازش یا ناسازگاری محیط محسوب می شود. عامل دیگر ضعف و ناتوانی دانش آموز است. کودک ضعیف و ناتوان کم حوصله است و تنبلی می کند. از دیگر مواردی که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد نیازهای بدنی شامل آب، غذا و استراحت و .... است . از دانش آموزانی که شبها استراحت کافی ندارند و یا روزانه غذای کافی و مناسبی دریافت نمی دارند نباید انتظار داشت که منظم و سر وقت تکالیف درسی خود را تمام و کمال در اختیار معلم قرار دهند.

بیان مسئله

در بیان مسئله باید توجه داشت که چه عامل یا عواملی باعث تنبلی دانش آموزان در نوشتن تکلیف می شود و چه انگیزه هایی در این امر دخیل است؟ آیا بوجود آمدن چنین طرز تفکری از عوامل درون دانش آموز ایجاد می شود یا عوامل بیرونی مانند : سطح توقعات معلم و خانواده از دانش آموز و یا عدم تناسب تکالیف با شرایط دانش آموز؟

از آنجایی که مشق شب یا تکلیف و تنبلی در انجام دادن آنها از مسائل خاص کودکان دبستانی است . ذهن محققان را به خود مشغول کرده و موجب شده است که نظرات گوناگون و متفاوتی ارائه دهند . در اینجا لازم است چند تعریف را ارئه دهیم:

تکلیف شب : در لغت عبارت است از چیزی از کسی خواستن بطوریکه او را از آن رنج رسد، زیاده از اندازه طاغت کار فرمودن به کسی ،فرمان کار دادن و حکم به اجرای امری کردن و زحمت دادن . منظور از تکلیف موظف ساختن دانش آموزان به انجام دادن فعالیتهایی است که از طرف معلم تعیین می شود.

تنبلی : پشت گوش انداختن انجام کارهایی که گاهی ضروری هستند به دلیل خستگی ،بی حوصلگی و عادت و ...

اهمیت و ضرورت موضوع پژوهش

هر کسی اسم دانش آموز را می شنود و یا دانش آموزی را می بیند بی درنگ به یاد مشق و تکلیف شب می افتد گویی که اسم دانش آموز با این عبارت عجین شده و از او جداشدنی نیست.

هنگامی که دانش آموزی ساعت آخر به دنبال معلم خود می گردد تا ببیند از کجا مشق بنویسد و یا التماس می کند که زیاد است این سوال پیش می آید که به راستی چرا مشق شب نتوانسته جایی را در دل دانش آموزان برای خود باز کند تا آنها بتوانند تکالیفشان را با علاقه انجام دهند . با توجه به ا ینکه اهمیت و ضرورت نوشتن تکلیف بر کسی پوشیده نیست و با این توضیح که در مدارس ما دیدگاه روشنی نسبت به لزوم یا عدم لزوم تکیف شب ،میزان حجم ، نوع ،تناسب بادرس ،زمان لازم ،تصحیح و ارزشیابی و سایر مسائل مربوط به آن وجود ندارد.

آیا واقعا لزومی با نوشتن تکلیف در منزل هست؟ اگر لازم نیست و فایده ای ندارد چرا بچه ها را ملزم به نوشتن و انجام آن می کنند وباعث بی حوصلگی و تنبلی آنها نسبت به درس و مدرسه می شوند . به نظر شما چه کسانی باعث شده اند مشق شب که می تواند به صورت شیرین و مفید باشد به صورت هیولا درآید و دانش آموزان و بعضی از خانواده ها را در رنج و عذاب نگه دارد.

بسیاری از صاحب نظران ،معلمین و والدین دانش آموزان درباره این موضوع به اظهار نظر پرداختند و برای اصلاح و حل این مشکل چاره جویی نمایند. دکتر سیف استاد دانشگاه علامه طباطبایی درباره حجم تکالیف اینگونه اظهار نظر می نماید ،حجم تکالیف باید در درجه معقول و متناسب با تواناییهای دانش آموزان باشد . در سالهای اول مدرسه باید حتی المقدور تکالیف را محدود کرد و در شرایطی که امکانات اجازه می دهد ،بچه ها بیشتر تکالیفشان را در مدرسه و تحت نظر معلم انجام دهند .با بالا رفتن سطح تحصیلات بتدریج نیاز به کار خارج از کلاس ( تحقیق و کارهای ابتکاری ) بیشتر می شود تا جایی که در مقطع دانشگاهی بخش عمده ی فعالیتهای مربوط به یادگیری به عهده ی دانشجو است نه معلم.

برخی از معلمان چنین می پندارند که هرچه بر حجم تکالیف داده شده به دانش آموز بیفزاید، موجبات یادگیری بهتر را برای او فراهم نموده اند اما آنان باید بدانند تکالیف کوتاهی که با درایت تعیین می شوند همان تاثیر و کارایی را در یادگیریدارند که تکالیف مفصل دارند.

حجم معین تکلیف می تواند باعث بوجود آمدن نظم و ترتیب و کاهش تنبلی گردد . چنانچه روزانه و یا در روزهای خاصی از هفته برای او حجم معینی تکلیف مشخص شود ،دانش آموز نیز هر روز مدت معینی و زمان خاصی را برای انجام تکالیفش در نظر می گیرد.

انجام تکالیف به عنوان یکی از مراحل یادگیری باید در شرایط خاصی صورت گیرد تا اهداف مورد انتظار تامین گردند . یکی از این شرایط ،زمان انجام تکالیف است. مشاهده می شود که برخی از دانش آموزان اندکی پ از مراجعت از مدرسه علی رغم خستگی به انجام تکالیفشان مشغول می شوند تا اضطراب ناشی از فشاری را که در این زمینه احساس می کنند کاهش دهند . اما گروه قابل توجهی از دانش آموزان نیز تکالیفشان را پس از چند ساعت فعالیتهای جسمی ،تماشای تلویزیون و امثالهم انجام می دهند و یا به دلیل خستگی و بی حوصلگی اصلا انجام نمی دهند . اغلب معلمن با مشکلات ناشی از بی علاقگی و تنبلی و انگیزه نداشتن به نوشتن تکالیف مواجه هستند. مسلما هر معلمی در جست و جوی راه حلی برای برطرف کردن این مشکل است.

برای اینکه انگیزه در دانش آموزان ایجاد شود و برای برطرف کردن بی علاقگی آنها ،باید علتها و موجبات تنبلی را در آن ها جست و جو کرد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید